SLUČAJ VITILIGA IZLEČEN KRASTAVCEM I SUMPOROM

Krastavac i sumpor

Kada je u pitanju lek za vitiligo, trudimo se da odemo što prirodnije.


Zabeležen je jedan slučaj prirodnog izlečenja vitiliga krastavcem i sumporom. Dakle, 42 muškarac je koristio sumporni prah koji je nanosio na krastavac i time mazao (trljao) vitiligo fleke. Ovim je postigao povlačenje vitiliga i 21 godinu kasnije, vitiligo mu se nije povratio.
Naučnici su analizirali ovaj prirodni lek i zaključili su da: je uspeh samo-lečenja verovatno povezan sa hidrogenulfidom (H2S). Antibakterijska aktivnost pentationske kiseline (H2S5O6) i antioksidativna aktivnost krastavca takođe mogu igrati ulogu u lečenju.

Sumpor u prahu


Pacijent je dobio vitiligo kada je imao samo 8 godina. Njegov vitiligo veličine jajeta se prvo pojavio ispod kolena, da bi se ubrzo proširio asimetrično po grudima, leđima i trbuhu. Pošto pokušaji lečenja u lokalnim bolnicama nisu dali nekakvog efekta, on je na svoju ruku pokušao da nađe „lek iz prirode“.
Sumporni prah je kupljen na poljoprivrednom tržištu Severne Kine, sa 99,5% čistoće; krastavac (Cucumis sativus Linn) proizveden je u severnoj Kini.
U roku od nekoliko dana lečenja, lezije oko folikula dlake počele su da se menjaju.
Nakon 12 meseci kontinuiranog lečenja, kožne lezije na nogama, leđima, grudima i trbuhu pokazale su značajne znakove oporavka, a u roku od 48 meseci pogođena područja su se potpuno zacelila.
Pacijentu i dan danas nije povratio vitiligo.
Zvuči zanimljivo i bez preteranog stresa. Ko je zainteresovan da proba?Prevedeno i sažeto iz studije:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/ptr.6309?referrer_access_token=l5hFEwtc3Q-4jnF4YaVPy04keas67K9QMdWULTWMo8Mv7N2FA_DOv_gzSqngOCkjpOuzyDRwQh26McUIVcgAUc8smd0PDcsAyQDfYRLJEljZ_ITEnRstkNt4TyOGb0NBazSwxQYsf0m-nch8HMDYXg%3D%3D
Received: 29 September 2018 Revised: 18 December 2018 Accepted: 17 January 2019

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s